piatok 28. februára 2014

Kto má na svedomí ponožky v lodičkách?

Ako je možné, že sa zrazu začne niečo nosiť
Prečo sa ešte stále neujali vaše crazy nápady?
Čo to znamená, keď je niečo TRENDY?

Každú sezónu sa objavujú nové vychytávky, ktoré sa vo väčšej či menšej miere šíria médiami a dostanú sa až ku vám. Lusknete (alebo skôr ťuknete do klávesnice) prstom a vidíte, čo sa nosí v Miláne, či Tokiu.
K informáciám sa teda dostanete ľahko, otázne je, čo s nimi.
 
Trendy sa totiž musia ujať. Sú spoločnosti, ktoré doslova kričia po trendoch a novinkách. Keď sa nad tým zamyslíte, sú to väčšinou multietnické spoločnosti, v ktorých je inakosť akosi udomácnená. Na Slovensko teda prechádzajú trendy prísnym sitom. Tie, ktoré prejdú, začnú sa bezhlavo kopírovať v pôvodnom znení - a to je snáď najväčšia chyba Slovákov. Chceme byť trendy, ale len do takej miery, aby sme nevynikali z davu. 

Trend hairstyle 2014

Trendy sme vtedy, keď sme slobodní a módu chápeme ako spôsob vyjadrenia svojho ja. Trendy sme vtedy, keď chceme a vieme inšpirovať.

Trend home style 2014

Ako to teda celé vzniká? Veríte tomu, že nie sú za tým celebrity? Vzhľadom na ich dobrú pozíciu sa dostanú ku všetkému, čo je trendy rýchlejšie, ale potom to len propagujú. A veríte, že street style má tiež svoje zdroje, z ktorých čerpá? Nič nie je (v živote) náhoda!

Trend pastel colors 2014

Tajomstvo spočíva v cyklickosti a v agentúrach, ktoré žijú budúcnosťou a prepájajú všetky sféry života človeka. Takže trendy v móde vznikajú napríklad na základe toho, čo sa deje v priemysle, etc.
Zakladateľkou Trendsettingu, ktorý sa stal novým odborom, je Lidewij Edelkoort. Takže trendy neudáva žiadna slečna so psíkom v kabelke, ale vyše šesťdesiatročná neskutočne sčítaná dáma. Disappointed?

Lidewij Edelkoort

Ak aj vy žijete budúcnosťou, alebo sa chcete zasvätiť do vzniku a vývoja trendov, máte šancu. Presne TU