štvrtok 10. júla 2014

TrendySlovensko: Birkenstocks

Žeby sa na svet pýtala nová rubrika? Tak ako vy, aj my chodíme po obchodoch a skúmame... Vy pre seba, my pre vás:)

Základné informácie typu: Kde to bolo vyrobené? Z čoho to bolo vyrobené? sme doplnili o otázku: Do akej miery je to aktuálne? 

A odpoveď nás často znepokojuje... Tak ako je to skutočne s módnymi vychytávkami na Slovensku? Čo je trendy vo svete a ako veľmi sme pozadu? Koho je to chyba?  

BIRKENSTOCKS

Nie, nie sme ich odporcami, napriek tomu, že ich tu pod Tatrami spájame s bratmi spod Krkonoší. A pritom by sme sa mali posunúť ešte západnejšie. 


Johan Adam Birkenstock sa narodil v Nemecku pred vyše 200 rokmi a stal sa zakladateľom rodinnej firmy, ktorá sa špecializuje na zdravotnú a ortopedickú obuv. Od roku 1774 vyvíjajú nové technológie a v ´90 rokoch spúšťajú výrobu piatich nových podznačiek. 


Obrovský kolos,vďaka rodinnej súdržnosti a nemeckej systematickosti, "vytiahla" na mólo Phoebe Philo na Céline RTW 2013 show v Paríži a tak sa zrodil trend podporený, ako ináč, streetstylom.  
Samotní módni fajnšmekri však neprijali takúto siluetu s nadšením, a tak dostali tieto sandále prívlastok Pretty Ugly.


Napriek tomu, že Birk´s sú trendom už druhú sezónu, na našom trhu je výskyt ich štýlovej verzie minimálny. Tie ortopedické sú totiž vhodné naozaj len na doma. 

Preto odporúčame zapnúť PC a objednávať via Internet. A keď ich budete mať, hláste sa u nás
        

zdroj : birkenstock.com
 : vogue.com
nanohy.sk
         : zdravotniboty.cz