piatok 12. septembra 2014

Gentlemen´s Friday: Dress Code "Flying Through The Air"

Pamätáte si na náš post o ministrovi Babišovi? Pravdepodobne ste sa aj vy zamysleli nad tým, ako pristupovať k služobným cestám a k výberu outfitu na cesty, kde nevystupujete ako pán XY ale ako pán XY manažér/ lekár/ konzultant...

Zvykli sme si, že naši slovenskí klienti potrebujú mať vždy zodpovedanú otázku: 
"Prečo by som to mal robiť?"

#1 Po príchode sa nemusíte prezliekať, stačí malý refresh tváre, šplech parfumu, rýchla výmena košele a stihnete ešte pred meetingom drink v bare.

#2 Upadajúca kvalita cestovania je extra dôvodom k tomu, aby sme ju zvyšovali svojou existenciou. Spravte si cestu vo verejnom dopravnom prostriedku peknou aspoň tým, čo dokážete ovplyvniť.

#3 Nikdy neviete, s kým cestujete, koho zaujmete, kto si z vás vezme príklad a komu zlepšíte deň pohľadom na vás. Nie sme mentalita, v ktorej ľudia ľahko navodzujú verbálny kontakt. To, kým ste a ako veľmi vás zaujíma vaše okolie signalizujete práve výberom vášho oblečenia. 

Stačí, nie? V zásade sa pri výbere cestovného outfitu držte myšlienky na vašu prácu. Ako chodíte oblečený do práce? Nikto po vás nežiada trojoblek v druhej triede rýchlika Bratislava - Košice. Cestovný dress code je o uváženom výbere outfitu na základe dĺžky cesty, typu dopravného prostriedku.reprezentujete svoje postavenie, sám seba a ovplyvňujete svoje okolie. 
  
Styling rules 
#1 Prichystajte si cestovný outfit večer pred spaním počas balenia. Pomôže vám to zabaliť sa tak,  aby ste brali čo najmenej dobre kombinovateľných kúskov s tými, ktoré budete mať na sebe a ráno ušetríte čas pobehovaním, čo na seba.
   
#2 Nezabudnite na pravidlo Basic Care: učesaný, oholený, voňavý, čisté nekrčivé oblečenie a uzavreté vyčistené topánky.  

#3 Váš ucestovaný oblek potrebuje refresh rovanko ako vy: po sprche ho vyveste na noc do zapareného sprchového kúta.
  


Oblek - Burberry, Tričko - Hentsch, Brogue Boots - Grenson