streda 15. júla 2015

V tričku na prezidentskú veseličku

Je naša slovenská spoločnosť lenivá, nevzdelaná alebo len zmagorená?

Nedávna aféra s Lewisom Hamiltonom, ktorému odmietli vstup na Wimbledon kvôli nevhodnému výberu oblečenia (Prečo Hamiltonov vkusný outfit neprešiel?) je slabý odvar toho, čo sa deje na Slovensku.

Dostali sme sa do štádia, kedy slovenská spoločnosť potrebuje nutne edukáciu v otázke dress code. Rodičia sa už nestarajú deťom do výberu oblečenia, aby nenarúšali právo na ich osobný rozvoj (čo im vcelku vyhovuje) a tie deti sa stávajú manažérmi a politikmi, ktorí zúfalo potrebujú získať rešpekt. Za týmto účelom využívajú všemožné zbrane a pritom by im stačila jedna - oblečenie.

Takýto manažéri prijímajú do svojich firiem a inštitúcií mladých ľudí, ktorých nahodia do podradných tričiek a voilà vznikne stádo, ktoré nebude oponovať, pretože sa prostredníctvom jednej handry potlačenej kdesi v Číne podvedome ubije individualita ovečiek.

Dokonca to zachádza tak ďaleko, že otričkovaní zamestnanci strácajú pud sebazáchovy a bez okolkov zhodia svoju osobnosť aj na spoločenských akciách so stanoveným dress code. A spoločnosť sa tvári, že je to v poriadku, veď sú mladí a je to moderné...  

Ak v Lubitsa Styling kritizujeme, je to vždy za účelom poskytnutia riešenia
Vieme zamestnancom vymeniť dehonestujúce firemné tričká, no nevieme vymeniť ich manažment.   

Začneme chodiť na svadby a pohreby v tričkách s infantilným sloganom?