utorok 20. októbra 2015

Chcete úspech? Pozerajte seriály!

V téme úspechu sa naposledy vŕtala naša úspešná koučka Ľubica na workshope pre podnikateľky v rakúskom Hainburgu. Za jednu zo súčastí procesu nastavenia sa na dráhu úspechu v kariére považuje vyhľadávanie ľudí, ktorí každodenne žijú svoj úspech - v reálnom alebo fiktívnom svete.

"Reálnych osobností, s ktorými by stálo za to sa stretnúť, je viacero, no tie sa nechcú stretnúť s vami." skladá nám ružové okuliare Ľubica a navrhuje alternatívu: " Pozerajte seriály."

Prečo nám nestačia fotografie? "Fotografia je statická inšpirácia, ktorá zachytáva len istú časť neverbality. Práca na úspechu je práca na sebe ako na celku - od zbierania vedomostí, cez verbálne vyjadrovanie, spracovanie emócií, používanie mimiky až po kompozíciu outfitov. V seriáloch je teda to, čo potrebujeme: audiovizualita."

Zostáva už len otázka výberu, na ktorú Ľubica reaguje: "Vyberať zo slovenskej produkcie nemá cenu. Zo slovenských seriálov sa jednoducho nedá už viac naučiť - za predpokladu, že aj hlúposť má svoje limity."