streda 20. júla 2016

Módny kalendár: Boho & Gypsy

Aj keď sa tento štýl objavil na módnej scéne až v roku 2004, prináša so sebou prvky, ktoré majú omnoho dlhšiu históriu. Samotný názov pochádza od slova bohém, ktorým sa označovali ľudia žijúci nekonvenčným spôsobom života. Mali odlišné politické aj sociálne názory a svoj život si užívali plnými dúškami. Stres, násilie a nenávisť v ich srdciach nemali miesto. 


Bola to komunita ľudí s kreatívnym myslením, ktorí k šťastiu nepotrebovali žiaden majetok. Mali silný vzťah k prírode a často kočovali. Popri cestovaní a obývaní rôznych lokalít si postupne adaptovali aj rôzne štýly obliekania. Najdominantnejšími prvkami, ktoré v sebe boho štýl ukrýva sú gypsyhippie.


Francúzske slovo bohemién znamená cigánsky, čo prezrádza, že boho so sebou nesie naozaj mnoho z cigánskeho štýlu obliekania. Ľahké a vzdušné látky, volány a strihy s nadbytkom materiálu, ktoré vás pri chôdzi priamo roztancujú. Zabudnite na pravidlo, že menej je niekedy viac, pretože pri gypsy štýle platí presný opak - veľa farieb, vzorov a najmä kvetov. 

Úplným must have tejto sezóny je všetko kvetinové a maxi.
Gypsy prvok môžete do outfitu vniesť aj v podobe šatky s florálnou potlačou, ktorá sa dá nosiť nielen okolo krku ale aj ako štýlová pokrývka hlavy, či opasok.  

autor: Petra, zdroj: pinterest