pondelok 24. októbra 2016

Módny kalendár: Sedemdesiatky & Doplnky

Na dokončenie dokonalého vzhľadu v štýle 70. rokov nesmú chýbať vhodne zvolené doplnky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou každej módnej vlny.


Móda 70. rokov bola veľmi ženská a sexy. Dôraz sa kládol na pás, ktorý si dámy zvýrazňovali širšími opaskami. Tie sú mimoriadne trendy aj túto sezónu a sú vhodné nie len pre štíhle ale aj pre plnšie postavy. Môžete ho nosiť klasicky na blúzke, šatách, predĺženom svetri ale taktiež aj na saku, kožúšku a kabáte. Práve tento spôsob umiestnenia opasku je momentálne v kurze.


Veľmi obľúbeným dámskym doplnkom boli tiež slnečné okuliare, ktoré by mali byť tiež tak trocha bláznivé, rovnako ako celé  toto obdobie. Bohato zdobené rámy, veľké okrúhle tvary zakrývajúce viac ako polovicu vašej tváre, či dokonca jedno sklíčko iného tvaru ako druhé? Pre sedemdesiatky  nie je nič „too much“.


Jeseň a klobúky určite patria k sebe a túto sezónu ho vo svojom šatníku jednoznačne musíte mať. Je to veľmi elegantný a žensky kúsok, ktorý ozvláštni nejeden outfit.


Bižutéria by mala byť výrazná ale pozor, aby ste nevyzerali ako z cirkusu. Skúste napríklad korálky, dlhé vrstvené náhrdelníky alebo skombinujte viac náramkov naraz. Do módy sa opäť vracajú aj kruhové náušnice a sú ešte odvážnejšie a zaujímavejšie ako pred tým!

  

autor: Petra, zdroj: pinterest