piatok 4. novembra 2016

Módny kalendár: Sedemdesiatky & Runway

Kolekcie popredných svetových návrhárov dokázali, že aj v dnešnej dobe môže žena vyzerať sexy, štýlovo a čo najelegantnejšie zároveň, ako to bolo práve v 70. rokoch.

Na tohtoročnom fashion weeku predviedla svoju kolekciu v štýle „That 70s show“ módna dizajnérka Karen Walker. Na móla sa opäť vrátili vysoké pásy, volány a lurexové roláky. Vo svojich modeloch prihliadala skôr na funkčnosť a praktickosť, no zároveň každý jeden v sebe skrýval aj istú dávku extravagancie. Schopnosť prispôsobiť sa kancelárskemu looku počas dňa a zároveň párty outfitu vo večerných hodinách robí jej modely veľmi pohodlné a zaujímavé zároveň. 

 

K 70 rokom neodmysliteľne patrí aj hnutie hippie a práve to sa podpísalo na modeloch francúzskeho módneho domu Chloé. Mólo zaplavili volány či už na šatách alebo blúzkach, oversized vlnené svetre a to všetko doplnené o kožené prvky, ktoré len podčiarkli túžbu „detí kvetov“ po nezávislosti.


Aj New Yorský módny dom Alice and Olivia siahol pre inšpiráciu svojej tohtoročnej kolekcie  do tejto dekády rôznych štýlov a vyťažili z nej, čo sa len dalo. Punkovo ladené modely striedali uhladené „pracovné“ uniformy, brokátové kostými, denimové kúsky zdobené zaujímavými výšivkami, zvieracie vzory či geometrické tvary. Celá kolekcia bola dokonalou ukážkou toho, čo všetko nám móda 70 rokov ponúka.



autor: Petra, zdroj: pinterestvogue